Yoast SEO Ayarları 2017

Yoast SEO Kurulumu ve Ayarları 2017


WordPress kullanıcılarının iç SEO ayarlarını rahatlıkla yapabilmesini sağlayan Yoast SEO eklentisi kurulumu ve ayarlarını sizlere aktaracağız. WordPress tabanlı web sitesi olanlar web sitelerinin iç SEO ayarlarını kolaylıkla yapabilmek ister. Bu ayarları manuel olarak kodlar aracılığı ile yapmak hayli zordu ve zaman almaktadır. İşte tam bu noktada Yoast SEO eklentisi devreye girmektedir. Bu eklenti aracılığı ile normalde tek tek farklı sayfalarda yapmanız gereken iç SEO ayarlarını bu eklenti ile tek bir sayfadan yapabileceksiniz. Aşağıda Yoast SEO eklentisi hakkında bilgi vermeden önce eklentinin amacı olan SEO hakkında bilgi vereceğiz. Bu alanı dikkatli okuduğunuzda eklentinin sitenize katacağı katkıları daha iyi kavrayabilirsiniz.

SEO Nedir ve Ne İşe Yarar?

Webmasterlar olarak çok fazla kullandığımız neredeyse her web sitesi işlemlerinde karşımıza çıkan SEO Search Engine Optimization’un kısaltmasıdır. Search Engine Optimization da Türkçede Arama Motoru Optimizasyonuanlamına gelmektedir. SEO Google başta olmak üzere diğer arama motorlarının dikkate aldığı önemli bir özelliktir.
SEO arama motorlarının bir nevi gözüne girebilmek için yapılan çeşitli ücretli ve ücretsiz yapılabilen çalışmalardır. SEO’dan genel olarak arama motorları tarafından dikkate alınan bir özellik olarak bahsediyoruz fakat SEO’yu sadece arama motorları önemsememektedir, SEO bir webmasterin veya bir web site sahibinin her alanda karşısına çıkabilecek bir etmendir.
Örneğin bir blog siteniz var ve burada kendi içeriklerinizi paylaşıyorsunuz, arama sonuçlarında üst sıralarda çıkabilmeniz için arama motorları sitenizin SEO’suna bakar, siteniz biraz gelişir tanıtım yazısı ve backlink satacaksınızdır alış yapacak kişi sitenizin SEO değerlerine ve çalışmalarına bakar. Sitenizden reklam gelirleri elde etmek istersiniz reklam firması sitenizin SEO uyumlu olup olmadığına bakar. Bu şekilde SEO bir site sahibinin her alanda karşısına çıkabilir. Bu nedenle oldukça önemli konudur ve site sahiplerinin gerekli önemi vermesi gerekmektedir.
SEO genel olarak ikiye ayrılmaktadır, birincisi iç ikincisi ise dış SEO’dur. İç SEO WordPress Yoast SEO eklentisi ile yapılabilecek bir çalışmadır. Dış SEO ise tanıtm ve backlink çalışmaları başta olmak üzere bu tarz çalışmalardır. SEO’nun en temel amacı ise sitenizin arama motorlarına uyumlu hale gelmesidir.

Neden Yoast SEO Eklentisi ?

Şüphesiz WordPress Yoast SEO Eklentisi en iyi 2 SEO eklentisinden birisidir. Diğeri ise All in One SEO eklentisidir. WordPress’in en iyi 2 SEO eklentisinden birisi olmasının nedeni kullanıcılarına sağladığı kolay kullanım ve birçok özelliği tek bir eklentide barındırmasıdır.
Peki neden Yoast SEO eklentisini tercih etmeliyim diyorsanız bunun birçok nedeni vardır. En önemli nedeni ise her WordPress kullanıcısının ücretsiz olarak kullanabilmesidir. Ücretsiz bir eklenti fakat ücretsiz diye kalitesiz işe yaramayan bir eklentimi? Tabiki hayır. Eklenti ücretsiz olmasına karşın WordPress için kodlanmış tüm SEO eklentileri arasında en etili olan 2 eklenti arasında yer almaktadır. Ayrıca eklentinin kullanıcılara sunum olduğu çok fazla özellikten dolayı da tercih edilmesinde ayrıca bir artıdır.
Bunlar dışında WordPress Yoast SEO eklentisinin tercih edilme nedenleri arasında eklentinin rahatça her WordPress site kurmasını bilen kişiler tarafından kolaylıkla kurulum yapabilmesi de yer almaktadır. Kolay kullanımda her WordPress site sahibinin ilk tercihi arasında yer almaktadır, çünkü çoğu eklentinin hem kurulumu hem ayarlarının yapılması oldukça zordur. Kısacası bu eklentiyi kurarken hem zorlanmayacaksınız hem kurulum tamamlandıktan sonra kolayca ayarlarını yapabileceksiniz hem de SEO ayarlarınızı güvenli bir şekilde yapabileceksiniz. Bunların sonucunda da siteniz Google başta olmak üzere arama motorları gözünde daha değerli olacak ve daha fazla verim alabileceksiniz.

WordPress Yoast SEO Eklentisi Kurulumu

WordPress Yoast SEO eklentisi kurulumu yapabilmek için üst düzey bir yazılımcı vs olmaya gerek yoktur. Eklentiyi sitenize yüklemek birkaç tık gerekmektedir. Aşağıda verdiğimiz adımları takip ederek eklentiyi sitenize ekleyebilirsiniz.
WordPress Yoast SEO eklentisini kurmak için site bağlantınız sonuna wp-admin uzantısını ekleyerek giriş yapmalısınız. Girişi yaptıktan sonra ekranınızın solunda yer panelden eklentiler sayfasına giriş yapmalısınız. Bu sayfadan yeni ekle butonuna tıklayarak eklenti yükleme sayfasına geçmelisiniz.
Açılan sayfadaki arama alanına Yoast SEO yazmalısınız. Bu adımları doğru takip ettiğinizde eklenti karşınıza çıkacaktır. Eklenti üzerine tıkladığınızda hemen yükle bağlantısına tıklayarak eklentiyi kolayca kurabilirsiniz.

WordPress Yoast SEO Eklentisi Ayarları


Dashboard


Dashboard : Yoast seo eklentisinin gösterge paneli burasıdır. Sitenizde yapmış olduğunuz ayarlar veyahut problemler var ise buradan bildirimleri görebilir düzeltebiliriniz.

Genel Ayarlar


Open The Configuration : Buradan yoast seo ‘yu adım adım kurabilirsiniz.
Text link counter : Metin bağlantı sayacı.
Ayarların Tamamına Ulaşmak İçin  Yoast Seo Ayarları 2017  yazımıza bakabilirsiniz.

Yorumlar